Doelstellingen

Onze missie is informatie te verschaffen over globale, regionale en nationale strategieën door het houden van evenementen en symposia met een hoog wetenschappelijk gehalte, het publiceren van toonaangevende, wetenschappelijke artikelen en het gebruikmaken van het uitgebreide internationale WEC netwerk om zodoende een dialoog aan te gaan over energievraagstukken in Nederland en de wereld om ons heen.

 

Het is onze doelstelling om de lokale energie-uitdagingen in een breder en internationaal perspectief te zien inclusief voorziene energietransitie elementen als: brandstofmix, waaronder gas, “gas-to-liquid”, duurzame gasgeneratie etc.), de digitalisering (slimme en digitale oplossingen), marktontwerp en -ontwikkeling, inclusief zekerheid en betaalbaarheid van het energieaanbod.

 

WEC NL is een onafhankelijke organisatie en wil politiek, industrie en wetenschap bij elkaar brengen om kwalitatief hoogstaande oplossingen voor energievraagstukken te bereiken voor alle belanghebbenden, waaronder: de industrie, consumenten, NGO’s, wetenschappelijke organisaties en overheden.

 

Als WEC NL willen we samenwerken met andere partijen, zowel binnen ons internationale WEC netwerk als daarbuiten met de overheid en organisaties werkzaam in de energiesector, wetenschap en overige geïnteresseerden.

 

Hiervoor hebben we een scala van activiteiten, evenementen en publicaties gepland in 2016, waaronder een Seminar over ons Trillemma rapport en Globale Scenario’s.